Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

4.5 (147 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny, soczysty i aromatyczny kurczak marynowany w ajvarze.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ćwiartki z kurczaka- 5 szt
    przyprawa do kurczaka- 2 łyżeczki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki łagodnej pasty ajvar
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z ajvarem i przyprawą do kurczaka, przygotowaną marynatą posmarować kurczaka. Odstawić do lodówki na 2 h.
    Na blachę wylać łyżkę oleju i rozprowadzić pędzelkiem po całej powierzchni. Kurczaka przełożyć na blachę i piec ok 1,5 h.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować