Filety kurczaka marynowane w coli

4.48 (143 ocen)

  • 30 min

Lekkostrawna potrawa, idealna na diecie.

  • 30 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    200 ml coli
    liść laurowy
    pieprz czarny
    sól
    chili
    2 łyżki miodu
    gałązka rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety kurczaka marynowane w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy na 4 kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i chili. Czosnek siekamy, do miseczki wlewamy colę wymieszaną z miodem, wrzucamy liść laurowy, posiekany czosnek i rozmaryn. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2h. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy marynatą i pieczemy bez przykrycia do miękkości ok. 45 min. Przed podaniem filety wyjmujemy i przesmażamy na patelni.

Porady

Podawać z sezonowymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować