Snikers bez pieczenia

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest to deser, który sprawdzi się na przyjęciach i spotkaniach. Nie wymaga dużo czasu, a jest przy tym smaczny. Moim zdaniem ciasto snikers bez pieczenia to deser dla małych i dużych. Krem orzechowy wraz z bitą śmietaną stanowią doskonałe połączenie słodkiego i słonego.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g herbatników kakaowych
    200 g serka mascarpone
    200 g śmietany 30%
    200 g cukru pudru
    200 g kremu orzechowego gładkiego
    20 g orzechów ziemnych do dekoracji
    10 g śmietanfixu
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Snikers bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję krem orzechowy. Miksuję. Pierwszą warstwę herbatników układam w kwadratowej formie. Smaruję 1/3 kremu. Na kremie układam ponownie herbatniki. Na herbatnikach 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam ostatnią warstwę herbatników. Na herbatnikach smaruję ostatnią warstwę kremu. Dekoruję orzeszkami ziemnymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować