Śnieżny puszek szybkie ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem
Z litra mleka odlej do mniejszego garnka 1 szklankę mleka, dodaj obie mąki i dokładnie wymieszaj żeby nie było grudek.
Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym, do gotującego się mleka wlej rozmieszane mąki i ugotuj budyń.
Do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i zostaw do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, dodaj po łyżce zimnego budyniu.
Utrzyj puszysty krem .
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż folią aluminiową. Na dno blachy wyłóż warstwę herbatników.
Krem podziel na 3 części.
Na herbatniki wyłóż pierwszą część kremu, na krem warstwę herbatników i drugą część kremu, ponownie warstwę herbatników i ostatnią część kremu.
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Komentarze