PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874CIASTO SNIKERS BEZ PIECZENIAhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/01/f0dbb8ad0b1f7c0c70ba24d1953bff233a198a86.jpeg30724608http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-snikers-bez-pieczenia-4
1.
Przygotowujemy krem: 2 szklanki mleka zagotować, a pozostałe wymieszać z mąką, cukrem, solą i ekstraktem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty. Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu.
2.
Gorący budyń podzielić na dwie części. Do jednej dodać posiekaną czekoladę, a do drugiej masło orzechowe. Mieszać do uzyskania gładkich mas.
3.
Układamy wzdłuż 8 herbatników. Nakładamy na nie połowę masy czekoladowej. Na wierzch wykładamy kolejne 8 herbatników, a na nie połowę masy orzechowej. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników (ostatnią warstwą powinny być herbatniki)
4.
Delikatnie podgrzewamy masę krówkową, aby miała rzadką konsystencję i smarujemy wierzch ciasta. Układamy pokrojone batoniki. Wstawiamy do lodówki na całą noc, aby herbatniki zmiękły.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze