Ciasto snikers bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy krem: 2 szklanki mleka zagotować, a pozostałe wymieszać z mąką, cukrem, solą i ekstraktem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty. Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu.
2.Gorący budyń podzielić na dwie części. Do jednej dodać posiekaną czekoladę, a do drugiej masło orzechowe. Mieszać do uzyskania gładkich mas.
3.Układamy wzdłuż 8 herbatników. Nakładamy na nie połowę masy czekoladowej. Na wierzch wykładamy kolejne 8 herbatników, a na nie połowę masy orzechowej. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników (ostatnią warstwą powinny być herbatniki)
4.Delikatnie podgrzewamy masę krówkową, aby miała rzadką konsystencję i smarujemy wierzch ciasta. Układamy pokrojone batoniki. Wstawiamy do lodówki na całą noc, aby herbatniki zmiękły.
Komentarze