Śniadaniowe bbq - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę wieprzową oprószamy solą i marynujemy kilka godzin w oleju smakowym (ja wziąłem z czosnku marynowanego na ostro) wymieszanego z octem. W razie potrzeby polędwicę w marynacie przewracamy w połowie czasu.
2.Zamarynowaną polędwicę kroimy w plasterki grubości kilku centymetrów i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy na rumiano z jednej strony.
3.Gdy polędwicę przewrócimy na drugą stronę, na patelnię wykładamy przekrojone po połowie pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić również przewracamy je na drugą stronę.
4.Po przewróceniu pieczarek dodajemy kromkę chleba, chwilkę smażymy i na patelnię wbijamy jajko. Smażymy wszystko razem do ścięcia żółtka jajka. Smacznego.
Komentarze