Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

4.5 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makrela wędzona 1 szt.
    jajka kurze 2 szt.
    twaróg 20 dag
    szczypior
    musztarda 1 łyżka
    majonez 2 łyżki
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny mielony
    papryka czerwona mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z makreli

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli wybieramy mięsko i razem z twarogiem, musztardą i majonezem rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno, wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku, dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty. Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :)
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować