Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

  • wyświetlono: 4093 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.

logo
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

makrela wędzona 1 szt.
jajka kurze 2 szt.
twaróg 20 dag
szczypior
musztarda 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny mielony
papryka czerwona mielona

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę. Z makreli wybieramy mięsko i razem z twarogiem, musztardą i majonezem rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy na drobno, wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku, dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty. Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :)
    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzupasta_z_makrelimakrela-wedzona

Komentarze

Podobne przepisy

image-13c36cx

Dodane przez: Kasia_S

Pasta z makreli wędzonej, jajek i musztardy

Idealna na kanapki oraz na krakersy...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

PASTA Z MAKRELI I JAJEK

Pyszna pasta do chlebka.Zdrowa...

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pasta z makreli

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pasta z makreli wędzonej i jajek

Prosta, szybka, smaczna a przede...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

pasta z makreli

Dodane przez: pati197799

pasta z twarogu i makreli

smaczna pasta na kanapki z rybą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE