Smażone talarki z cukinii w złocistej panierce

4.8 (5 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pomysł na wegetariańskie mini talarki z cukinii.Idealna alternatywa jako przekąska :)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Smażone talarki z cukinii w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię dokładnie umyć i pokroić w talarki. W głębokim talerzu roztrzepać jajka, dosypać sól, pieprz oraz czosnek. Do drugiego talerza nasypać bułkę tartą. Plastry cukinii moczyć z obu stron w jajku, a potem obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Cukinia Bułka tarta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować