Smażone ślimaczki z ciasta parzonego

0 (0 ocen)

To szybka propozycja dla zabieganych na tłusty czwartek lub po prostu kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.

Składniki:

  • Składniki;
    15 dag mąki pszennej
    8 dag masła
    pół szklanki mleka
    pół szklanki wody
    4 jajka
    szczypta soli
     
    cukier puder do oprószenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto parzone Desery

Smażone ślimaczki z ciasta parzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko i wodę, wkładamy masło i odrobinę soli. Zagotować a następnie wsypać mąkę, ciągle mieszać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Odstawić do przestygnięcia. Następnie wpić jajka i zmiksować do połączenia składników. Ciasto przełożyć do woreczka cukierniczego z końcówką i na rozgrzany olej wyciskać "ślimaczki" . Smażyć z obu stron na rumiano. Wykładać na ręcznik papierowy. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować