Smażona wątróbka drobiowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie i smaczne!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 500 gramów
    - mąka pszenna: 70 gramów
    - cebula: 3 sztuki
    - olej do smażenia: 5 łyżek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - kiszona kapusta z marchewką: 10 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Smażona wątróbka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę obmywamy i dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią wątróbkę. Smażymy do zarumienienia z każdej strony, a tuż po przełożeniu usmażonej wątróbki na talerz - solimy i pieprzymy. Postępujemy tak aż wyczerpiemy wszystkie składniki. Na osobnej patelni (najlepiej w tym samym czasie) rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, którą doprawiamy do smaku. Smażymy cebulkę aż się odpowiednio zarumieni :)
    Jako dodatki do tego dania stosuję kiszoną kapustę z marchewką oraz pieczywo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować