Sałatka z tuńczykiem i makaronem

4.49 (201 ocen)

  • 40 min

Szybka i kolorowa sałatka posmakuje każdemu!

  • 40 min

Składniki:

  • 75 g makaronu w kształcie ryżu
    1 ogórek szklarniowy mały
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    3 łyżki koperku świeżego
    3 łyżki majonezu
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować