Omelette au fromage

  • wyświetlono: 6502 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Legendarny omlet au fromage po mojemu. To przysmak na śniadanie, nawet późne. Omelette au fromage gotowy jest w kilka chwil, ale warto poznać technikę przygotowania.

EmciaPichci
  • 5min

Składniki

3 jajka
50g oscypka
50ml mleka
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz
Dodatki:
3 łyżki kukurydzy
2 plasterki szynki

Sposób przygotowania przepisu:

Omelette au fromage

  • 1. Jajka razem z solą, pieprzem i mlekiem roztrzepujemy widelcem. Na patelni rozgrzewamy lekko oliwę. Wylewamy rozbełtane jajka i dodajemy startego na dużych oczkach oscypka (zostawiamy odrobinę do posypania na wierzchu). Omleta smażymy aż do ścięcia (ok. 3-4minuty). Następnie przekładamy go na talerz. Na jedną połowę dodajemy szynkę pokrojoną w plastry i kukurydzę. Omleta składamy na pół i wierzch posypujemy oscypkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuomletkonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

Ser po gruzińsku

Dodane przez: dagita

Ser po gruzińsku z ogórkami i cebulką

Bardzo ciekawa i szybka w przygotowaniu...

Paszteciki drożdżowe - przepis na ciasto

Dodane przez: Bilcia

Paszteciki drożdżowe - przepis na ciasto

Pyszne, sprawdzone ciasto na paszteciki...

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką, serem, pieczarkami i papryką

Dodane przez: beciiaaa

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką, serem,...

Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu....

śledzie po kaszubsku

Dodane przez: agarybak76

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku najlepiej...

image-19071bn

Dodane przez: in-humility

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM (z serem)

Dla smakoszy parówek, na śniadanie,...

image-04cx5w4

Dodane przez: monika016

Szybkie pizzerinki (z ciasta bez wyrastania)

Pizzerinki to nic innego jak pizza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE