Śledzie marynowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledzie marynowane

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg płatów śledzi świeżych
    3/4 szkl octu
    1,5 szkl wody
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczki soli
    kilka ziaren ziela angielskiego
    listek laurowy
    1 duża cebula
    1 łyżeczka gorczycy bialej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy z przyprawami wkładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po czym studzimy.
    Śledzie z cebulą układamy w naczyniu
    Zalewamy zimną zalewą śledzie, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 3-4 dni.
    Po tym czasie śledzik nadaje się do spożycia lub innych przeróbek.
    Sałatki, przekąski, przystawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować