Śledzie po cygańsku

  • wyświetlono: 11020 |
  • dodany do książki kucharskiej: 21 |
  • polecenia: 1

Wyraziste w smaku śledzie: z ogórkiem konserwowym i cebulą w ostro-słodkim sosie. Idealne jako przystawka na każdą okazję, w gronie rodziny lub przyjaciół.

IMG_1607 — kopia
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

800 g solonych płatów śledziowych
5-6 ogórków konserwowych
2-3 cebule
6-8 łyżek keczupu 
3 łyżki oleju
łyżka musztardy
pól łyżeczki papryki w proszku
łyżeczka cukru
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po cygańsku

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez min.1 godzinę. Następnie osączyć z zalewy i razem z ogórkami pokroić w paski. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski.
  • 2. Keczup połączyć z olejem, musztardą, papryką, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać śledzie wraz z dodatkami i dokładnie wymieszać. Odstawić na min.2 godz., żeby smaki się przegryzły. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzieboże narodzeniena imprezęogórek konserwowyna przystawkęsos słodko-ostry

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie marynowane ( po wiejsku)

Dodane przez: JOANNA 55a

Śledzie marynowane po wiejsku

Śledzie marynowane po wiejsku smakują...

Ryba po cygańsku

Dodane przez: aniak4

Ryba po cygańsku

Pyszna rybka na zimno w słodko-pikantnej...

 Śledzie po kaszubsku

Dodane przez: danusia19671

Śledzie po kaszubsku

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

Śledzie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Śledzie po sułtańsku

Znakomite śledzie z miodem i rodzynkami,...

Śledzie po litewsku

Dodane przez: ewaeu

Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują...

Śledzie po królewsku

Dodane przez: Agnieszka Rec

Śledzie po królewsku

Śledzie w takim wykonaniu, pojawiają...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE