Śledzie po cygańsku

4.55 (255 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyraziste w smaku śledzie: z ogórkiem konserwowym i cebulą w ostro-słodkim sosie. Idealne jako przystawka na każdą okazję, w gronie rodziny lub przyjaciół.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g solonych płatów śledziowych
    5-6 ogórków konserwowych
    2-3 cebule
    6-8 łyżek keczupu 
    3 łyżki oleju
    łyżka musztardy
    pól łyżeczki papryki w proszku
    łyżeczka cukru
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.55 (255 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Przekąski

Śledzie po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez min.1 godzinę. Następnie osączyć z zalewy i razem z ogórkami pokroić w paski. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski.
  • 2. Keczup połączyć z olejem, musztardą, papryką, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać śledzie wraz z dodatkami i dokładnie wymieszać. Odstawić na min.2 godz., żeby smaki się przegryzły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować