Sernik z mlekiem w proszku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto dzięki temu nabrało pysznego słodkiego smaku. Sposób przygotowania nie różni się od klasycznego, domowego sernika. Cały sernik zachowuje swoją konsystencje i nie kruszy się. Sernik z mlekiem w proszku to tak naprawdę moja wariacja na temat sprawdzonego przepisu mojej mamy na sernik, tylko nieco ulepszone.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera trzykrotnie mielonego
    200 ml mleka 3,2 %
    200 g czekolady białej
    150 g masła
    150 g herbatników jasnych
    120 g budyniu waniliowego
    100 g cukru
    100 g mleka w proszku
    6 jajek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Herbaty

Sernik z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Masło rozpuszczam i studzę. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaje partiami ser. Miksuję. Do masy dodaje mleko i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mleko w proszku i budynie waniliowe. Miksuję, Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam. Dno kwadratowej formy do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach wylewam masę serową. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 75 minut. Studzę. Czekoladę łamie na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mleko Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować