BRZOSKWINIOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeden z lepszych serników jakie jadłam

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    kostka masła
    1 1/2 szklanki mleka
    1 1/2 szklanki mleka w proszku
    dodatkowo:
    puszka brzoskwiń w syropie
    galaretka brzoskwiniowa
    opakowanie herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Serniki Ciastka

Brzoskwiniowy sernik z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno.
    * Masło rozpuszczamy, studzimy.
    * Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrami. Dodajemy mąką ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz mleko w proszku i mleko zwykłe. Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy.
    * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mleko Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować