Sernik na zimno poziomkowo- jagodowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Sernik zrobiłam swoim wnukom na „Dzień dziecka. „

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg twarogu mielonego z wiaderka
    1 szklanka poziomek
    1 szklanka jagody kamczackiej
    4 łyżki żelatyny
    25 dkg cukru pudru
    1 opakowanie serka mascarpone

    Spód:

    20 dkg ciastek herbatników
    10 dkg masła.
    Dodatkowo:
    owoce do przebrania
    1 galaretka truskawkowa.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno poziomkowo- jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka rozdrobnić. Masło rozpuścić. Ciastka wymieszać z masłem i wylepić spód formy o wymiarach 26cm. Formę wstawić do lodówki na około 30 min. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody.
    Twaróg zmiksować z mascarpone i cukrem na wolnych obrotach. Następnie masę podzielić na trzy części. Poziomki zmiksować na gładki mus , dodać do jednej częśći masy serowej , dodać 1/3 część żelatyny, wymieszać i przełożyć do tortownicy. Całość wstawić do lodówki aby dobrze stężało. Jagody także zmiksować na gładki mus, dodać drugą część masy serowej, dodać następną porcję 1/3 żelatyny, wymieszać i przełożyć do tortownicy na masę poziomkową. Wstawić do lodówki. Do masy białej dodać pozostałą część żelatyny, wymieszać i przełożyć na masę jagodową. Wstawić do lodówki aby masa stężała . Wierzch sernika udekorować owocami. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i tężejącą wlać do formy. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Poziomki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować