JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatny, niezwykle puszysty i posypany obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera.

Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko na upalny dzień – po sezonie śmiało można go przygotować także z mrożonymi owocami!

Ps. robi się go błyskawicznie!

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 20 cm )

    * ser biały 3x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g
    * śmietana kremówka 30% – 200 ml
    * żelatyna – 3 łyżeczki
    * cukier puder – 5 łyżek
    * borówki – ok. 350 g
    * okrągłe biszkopty – ok. 15 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Bezy

Jagodowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    200 g borówek ucieramy blenderem, przecedzamy przez sitko ( skórki wyrzucamy ).

    Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy.

    Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder.

    Ser biały ucieramy z sokiem z borówek, dodajemy ubitą śmietanę oraz podgrzaną żelatynę – wszystko razem dokładnie miksujemy na gładką, kremową masę.

    Tortownicę wykładamy biszkoptami, zalewamy masą serową.

    Górę obficie posypujemy resztą borówek ( u mnie jeszcze liofilizowane owoce ).

    Wkładamy do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować