Ser
1kg sera może być z wiaderka
1 kostka masła
8 jajek
1 szklanka cukru
Cukier waniliowy
Budyń waniliowy
Po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego
Dodatkowo
Cukier puder do posypania
1.Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj żółtka a następnie mąkę przesianą z proszkiem i kakao, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto.
Masa serowa
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj roztopione i przestudzonę masło, ser , budyń,olejki a na koniec ubitą pianę z białek.Wszysyko dokładnie wymieszaj i wylej na ciasto . Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Porady
Jeśli chcesz wierzch sernika zamiast posypać cukrem pudrem możesz polać polewą czekoladową.
Komentarze