Serniczek z brzoskwiniami

5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Serniczek z brzoskwiniami

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    1,5 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl mąki krupczatki
    3 żółtka
    250 g margaryny
    0,5 szkl cukru
    cukier waniliowy

    nadzienie
    500 g twarogu
    1 szkl mleka
    3 białka
    1 jajko
    3/4 szkl cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    cukier waniliowy
    łyżka soku z cytryny

    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Serniczek z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy , wykładamy papierem blaszkę o wym ok 33/23 równomiernie rozklepujemy ciasto, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ciasto ok 18 min w temp 180 st. Twaróg mieszamy w kubku blendera razem z innymi składnikami i blendujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Wylewamy na podpieczone ciasto i układamy ćwiartki brzoskwiń.
    Pieczemy ok 50 min pod koniec można włączyć termoobieg dla lepszego przyrumienienia.
    Sernik wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.5 (175 ocen)

Zdobywca nagrody

Świąteczny sernik tysiąca smaków

To może cię zainteresować