Ser z maślanki

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny ser podobny w smaku do koziego, do zrobienia którego wystarczy 1 składnik.

  • 6 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 l. Maślanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie Ser

Ser z maślanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Maślankę wylewamy do płaskiego naczynia z przykryciem. Przykrywamy i wstawiamy na 6 h do piekarnika, nagrzanego do 60 stopni. Po tym czasie powstały skrzep odsączamy na gazie.

Porady

Do sera możemy dodać dowolne zioła lub przyprawy oraz doprawić solą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować