PANIEROWANY SER SMAŻONY

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna propozycja na śniadanie lub kolację. Smażony panierowany biały ser.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    400 g twardego białego sera
    3 jajka
    mąka do panierowania
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    bułka tarta do panierowania
    Składniki robocze:
    olej do smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Panierowany ser smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PANIEROWANY SER SMAŻONY 1. Ser pokrój na plastry około 4 mm.
    Jajka dokładnie rozkłóć z płaską łyżeczką soli.
    Na dwa talerzyki wysyp mąkę i bułkę do panierowania.
  • Panierowany ser smażony 2. Plastry sera panieruj w mące, w jajku i na koniec w bułce tartej.
    Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
    Podaj na ciepło, bezpośrednio po zdjęciu z patelni.

Porady

Najlepiej wybierać zwarte sery, które bez problemu pokroisz w plastry. Taki ser najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, podany na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować