Selerowe kostki do zupy i mięsa

  • wyświetlono: 200 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pomysł na wykorzystanie liści selera w tej postaci zima będzie się chętnie po nie sięgać do zamrażarki, by dodać do zupy,mięsa czy nawet sosu.

944684_673765892771237_7676383164500564981_n
  • 20 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Pęczek selera oliwa z oliwek sól

Sposób przygotowania przepisu:

Selerowe kostki do zupy i mięsa

  • 1. Liście selera pokroić na kawałki włożyć do blendera
  • 2. Wlać troszkę oliwy miksować , dolewając jeszcze oliwę , aby powstało gęste pesto dodać troszkę soli
  • 3. Powstałą masę przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i zamrozić . Zamrozona masę pokroić w kostkę i przełożyć do woreczka trzymać w zamrażarce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

selerdania mięsneobiadzupyprzetwory.warzywa

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura cytrynowa do mięs i ryb.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konfitura cytrynowa do mięs i ryb.

Konfitura świetnie koresponduje...

borówki

Dodane przez: majka190382

BORÓWKI LEŚNE DO MIĘSA- DO SŁOIKÓW NA ZIMĘ

Prawdziwy stary przepis od mojej...

Marynowane rzodkiewki do mięsa z grilla

Dodane przez: ewaeu

Marynowane rzodkiewki do mięsa z grilla

Doskonały dodatek do kiełbaski,...

Brusznica do mięs i serów

Dodane przez: slodkoipieprznie

Borówka brusznica z gruszkami do mięs

niezastąpiony dodatek do mięs i...

Dodane przez: goska74

Chutney do mięs

Nie lubię tradycyjnego ketchupu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE