Pulpeciki z mięsa rosołowego do zupy

5 (188 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Polecam!

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 udka z rosołu
    1 ugotowana marchewka z rosołu
    Kawałek ugotowanej pietruszki z rosołu
    Kawałek ugotowanego selera z rosołu
    2-3 łyżki kaszy manny
    Sól, pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Klops Klopsiki

Pulpeciki z mięsa rosołowego do zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz kaszę mannę. Masę wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki.
    Pulpety gotujemy na małym ogniu 5-7 minuty np. w rosole, czy wywarze, ale też można w lekko osolonej wodzie. Gotujemy ostrożnie, aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować