OGÓRKI KISZONE NA ZIMĘ DO ZUPY OGÓRKOWEJ

4.91 (164 ocen)

Tak kwaszone ogórki są doskonałe do przyrządzenia zupy ogórkowej.Wystarczy dołożyć je do wywaru mięsnego ugotowanego z ziemniakami i marchewką.Zaciągnąć śmietanką i mamy błyskawicznie doskonałą zupę ogórkową.

Składniki:

  • 5 kg. ogórków
    5 łyżek soli
    2 pęczki zielonego koperku
    2 główki czosnku
    1 duży kawałek chrzany
Wystaw ocenę:

4.91 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kiszone na zimę do zupy ogórkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki kiszone na zimę do zupy ogórkowej 1. Ogórki umyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub zmielić na
    tarce do warzyw.Wymieszać z solą,czosnkiem pokrojonym w
    kawałki i posiekanym koperkiem
  • 2. Wkładać do słoików razem z
    wytworzonym sokiem.
  • 3. Do każdego słoika włożyć długie kawałki
    2-3 chrzany.
  • ogórki kiszone na zimę do zupy ogórkowej 4. Słoiki typu twist przykryć folią spożywczą i
    zakręcić.Pozostawić 4 dni w ciepłym miejscu,następnie
    przenieść do piwnicy.

Porady

Można ich używać do różnego rodzaju sałatek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować