Schabowy w mlecznej marynacie panierowany w bułce z sezamem

4.91 (11 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Schabowych , pewnie wielu z nas jadło wielu , ten zachwyca kruchością i soczystością . Bardzo smaczny , w chrupiącej panierce , na pewno zachwyci nie jednego smakosza mięsa :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu wieprzowego surowego
    Marynata :
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    2 łyżki majonezu
    1 płaska łyżka przyprawy do mięs
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu czarnego mielonego
    Panierka :
    ok . 1 szklanka bułki tartej
    3 łyżki sezamu białego
    Dodatkowo :
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.91 (11 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Schabowy w mlecznej marynacie panierowany w bułce z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu lekko rozbijam .
  • Schabowy w mlecznej marynacie panierowany w bułce z sezamem 2. Składniki marynaty mieszam - do połączenia , wkładam mięso , tak aby było zanurzone , odstawiam do chłodnego miejsca na trzy godziny .
  • Schabowy w mlecznej marynacie panierowany w bułce z sezamem 3. Wyjmowane kotlety z marynaty panieruje w bułce zmieszanej w sezamie , smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .
  • 4. Kotlety osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu , podaję :)

Porady

Tak przygotowane kotlety najlepiej smakują z ziemniakami z wody i lekką surówką z dresingiem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab środkowy Mleko Jajka Majonez Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować