Schabowe z parówką i porem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla tradycyjnego schabowego z panierką. Ja polecam wersję w porem i parówką naszą ulubioną. Roladki są pyszne i jedne z moich ulubionych.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabowego
    4 parówki cienkie małe
    1 por duża biała część
    sól, pieprz
    papryka wędzona
    4 łyżki sera żółtego startego
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Schabowe z parówką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por i ser 1. Plastry schabowego rozbijam, posypuje solą, pieprzem, papryką wędzoną i odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję por i przesmażam na maśle klarowanym. Odstawiam do przestudzenia.
  • na schabie por i parówka 2. Na każdym kawałku schabu układam por, łyżkę sera żółtego i na to parówkę.
  • roladki smażą się 3. Zwijam ciasno w roladę i zawiązuję nitką. Roladki przesmażam na maśle z każdej strony, podlewam wodą od czasu do czasu. Roladki duszę na wolnym ogniu aż będą miękkie około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Por Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować