Schab z pieczarkami i cukinią ( bez dodatkowego tłuszczu)

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i lekki obiad, zapraszam:)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g pieczarek

    100 g cukinii

    110 g schabu bez skóry i tłuszczu

    Sól, pieprz do smaku

    1/4 harrisy mielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Schab z pieczarkami i cukinią ( bez dodatkowego tłuszczu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w paski. Oprószyć przyprawami i zostawić na 15 minut. Pieczarki pokroić na ćwiartki, a cukinię w dużą kostkę.
  • 2. Patelnię z powłoką nieprzywierającą porządnie rozgrzać i wrzucić mięso. Smażyć je bez tłuszczu, aż się zetnie. Zdjąć z patelni.
  • 3. Szybko wrzucić cukinię i pieczarki. Obsmażyć 1-2 minutę, dodać schab i 1/2 szklanki wody. Dusić do miękkości mięsa. Kontrolować ilość płynu, jeśli jest za mało,a mięso jeszcze twardawe dodać 1/4 szklanki wody i dokończyć duszenie. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować