Schab z pieczarkami i cukinią ( bez dodatkowego tłuszczu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w paski. Oprószyć przyprawami i zostawić na 15 minut. Pieczarki pokroić na ćwiartki, a cukinię w dużą kostkę.
2.Patelnię z powłoką nieprzywierającą porządnie rozgrzać i wrzucić mięso. Smażyć je bez tłuszczu, aż się zetnie. Zdjąć z patelni.
3.Szybko wrzucić cukinię i pieczarki. Obsmażyć 1-2 minutę, dodać schab i 1/2 szklanki wody. Dusić do miękkości mięsa. Kontrolować ilość płynu, jeśli jest za mało,a mięso jeszcze twardawe dodać 1/4 szklanki wody i dokończyć duszenie. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.
Komentarze