Schab z cukinią, marchewką, pieczarkami i papryką

4.5 (202 ocen)

  • 45 min

Najlepiej mi smakuje z pieczywem,ale równie dobrze możemy taką potrawkę podać z ryżem ugotowanym na sypko.

  • 45 min

Składniki:

  • - 0,6 kg schabu

    -2 papryki czerwona

    -7 pieczarek

    -2 marchewki

    -pęczek natki pietruszki

    -1 duża cebula

    -1 mała cukinia


    -150 ml bulionu

    -2 ząbki czosnku


    sól , pieprz ,tymianek,majeranek,ostra czerwona papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Schab z cukinią, marchewką, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić ,umyć,pokroić w paski,przyprawić solą i pieprzem,podsmażyć .Dodać drobno posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek.Smażyć około 10 minut na wolnym ogniu,często mieszając .Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki oraz pokrojoną w paski marchewkę i paprykę,zalać bulionem.Dusić pod przykryciem do miękkości przez kilka minut.Pod koniec duszenia dodać drobno posiekaną natkę oraz plasterki cukinii .Przyprawić solą ,pieprzem,majerankiem ,tymiankiem i ostrą papryką .

Porady

Potrawkę możemy również zaciągnąć mąką wymieszaną z wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować