Brownie z cukinią- dietetycznie i bez tłuszczu

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Dla diabetyków, dla odchudzających się, dla miłośników zdrowia i warzyw ale również dla tych którzy kochają tradycyjne brownie i ciasta. Smakuje bowiem wszystkim

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    10 tabletek słodziku
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 szklanki przecieru jabłkowego
    1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
    1/2 szklanki kakao
    1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki cynamonu
    drobno starta cukinia o wadze około 300g (odciśnięta z nadmiaru soku)
    ewentualnie trochę mleka, gdyby ciasto było zbyt gęste
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brownie z cukinią- dietetycznie i bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Blachę o wymiarach około 20×20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia
  • 2. W misce wymieszać mokre składniki: jajka, sól i przecier jabłkowy. Do drugiego naczynia wsypać suche składniki: mąkę, kakao, sodę, cynamon i rozkruszony słodzik i dobrze wymieszać.
  • 3. Do suchych składników dodać mokre i mieszać, aż do całkowitego ich połączenia.
  • Brownie z cukinią 2 4. Przełożyć do foremki. Piec około 30-40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta.
    Wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Tarta bez tłuszczu

To może cię zainteresować