Schab w sosie miodowym z kurkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu, możesz je przygotować na niedzielny, świąteczny obiad. Schab w sosie kurkowym czy nie wygląda kusząco, spróbuj przekonaj się.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg schabu
    • 200 g kurek
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka miodu
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka musztardy miodowej
    • Szczypta chili
    • Szczypta gałki muszkatołowej
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • ½ śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab w sosie miodowym z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą.
  • kurki 2. Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól.
  • sos 3. Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować