Schab w marynacie imbirowej

4.5 (166 ocen)

Domowe wędliny, to jedne z lepszych jakie mogą zagościć na naszych stołach

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    Marynata:
    2 łyżki świeżo startego imbiru
    2 ząbki czosnku
    7 łyżek oliwy z oliwek
    1 płaska łyżka soli
    1 łyżka przyprawy chili con carne
    1 płaska łyżka brązowego cukru
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab w marynacie imbirowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna.
    Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, dodaję marynatę i dokładnie związuję. Wkładam do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na 24, co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180'C i pikę mięso przez godzinę.

Porady

Jeśli schab pokroimy najpierw w plastry, później zamarynujemy, to możemy mięsko wrzucać na grill :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Marynata Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować