Ciasto czekoladowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trochu cukier i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników. Do gorącej masy czekoladowej dosypuję żelatynę i mieszam, aż się rozpuści.. Odstawiam by wystygła. Białka ubijam na pianę, śmietanę kremówkę również ubijam na sztywno. Do wystudzonej czekolady najpierw dodaję ubitą śmietanę, mieszam rózgą , a następnie dodaję ubite białka. Delikatnie mieszam łopatką i wykładam mus na spodzie biszkoptowym. Całość schładzam w lodówce
Komentarze