Schab pieczony w rękawie

4.5 (168 ocen)

Domowa wędlina- i nic wiecej pisać nie trzeba:) Niebo w gębie!

Składniki:

  • 500 g schabu bez kości
    marynata do mięs klasyczna Prymat
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju


Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem.
    Marynatę wymieszać z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Marynatą natrzeć schab. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie schab włożyć do rękawa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 40 minut. Co jakiś czas obracać rękaw. 10 minut przed wyciągnięciem rozciąć rękaw.
    Wystudzić i jeść :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować