schab ze śliwkami w rękawie pieczony

4.48 (180 ocen)

schab ma pyszna galaretkę, jest soczysty, nie suchy, aromatyczny.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • schab bez kości 1,5 kg, suszone śliwki kalifornijskie 20 dag, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, masło 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab ze śliwkami w rękawie pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. świeży kawałek schabu opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, ostrym, długim, cienkim nożem zrobić "tunel" dla wkładania śliwek: wbić nóż w środek mięsa i kręcąc nim jak spiralą do połowy mięsa, następnie tak samo z drugiej strony zrobić....................

    nadziać mocno śliwkami bez pestek, pozostałe przyprawy wymieszać i dobrze natrzec schab.....................

    włożyć do rękawa mięso, na wierzchu położyć porcje masła, zawiązać rekaw z obu stron i schować do lodówki na całą noc...................

    rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku, grzanie góra/dół na 200 C około 60 minut, teraz rękaw trochę rozciąć i zostawić na 15 minut na termoobiegu na 160 C, zostawić w piekarniku do przestygnięcia...................

    wystudzony w rękawie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować