Schab curry z owocami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy kawałek schabu rozciąć na duży płat ( w zdłuż nie do końca)rozbić cienko uważając by nie podziurawić mięsa.
Oprószyć po całości solą ,pieprzem i słodką papryką-wetrzeć przyprawy.
Na każdy kawałek mięsa ułożyć parę wiórek masła oraz na jednym śliwki na drugim morele ( kłaść na początku schabu)
zwijać rolady(najpierw boki do środa a następnie w rulon)
każdą roladę natrzeć obficie curry ,przewiązać nitką.
Przesmażyć na rozgrzanym oleju do zmiany koloru z każdej strony.
2.Na dno naczynia żaroodpornego położyć wiórki masła ułożyć rolady.
Piec pod przykryciem 50 min w temp.180st.w połowie pieczenia przekręcić mięso.
Upieczony schab wyjąć z naczynia odłożyć do ostudzenia.
Wodę wymieszać z bulionem warzywnym.oraz żelatyną odstawić na ok.20 min aż zacznie tężnieć.
3.Zimny schab pokroić w cienkie plastry,układać na przemian śliwka,morela lub wg.gustu,zalać przygotowaną żelatyną.
Całość odstawić do całkowitego stężnięcia.
Komentarze