Schab w galarecie

  • wyświetlono: 6782 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Doskonały na świąteczny stół i rodzinne uroczystości.

  • 70min

Składniki

schab (wąski) ok 70 dag
czosnek 2-3 ząbki
sol
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy

na galaretkę

bulion 3 szkl
żelatyna 3-4 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w galarecie

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć nim schab, dość obficie oprószyć pieprzem i zawinąć w folię spożywczą. Odłożyć na noc do lodówki.

    W rondlu albo garnku do smażenia rozgrzać troszkę oleju i obsmażyć lekko mięso ze wszystkich stron. Podlać wodą dodać przyprawy i na wolnym ogniu gotować ok 50 min. Najlepiej sprawdzić czy mięso się ugotowało. Wystudzić.

    W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia.

    Wystudzony schab pokroić w plastry i ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia dowolnie udekorować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczylaschabgalaretaświętadla gościimieniny

Komentarze

Podobne przepisy

image-0m1vbvn

Dodane przez: wiesiołek

Schab z brzoskwiniami w galarecie

Pięknie się prezentuje i każdemu...

schab z owocami w galarecie

Dodane przez: Martyna1991

Schab curry z owocami w galarecie

Tak przygotowany schab świetnie...

schab ze śliwką w galarecie

Dodane przez: danusia19671

Schab ze śliwką w galarecie

Schab na różne okoliczności.

Schab ze śliwką

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab ze śliwką w galarecie

Tradycyjne danie Kaszubskie, dawniej...

Schab faszerowany masą jajeczną, na zimno w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab w galarecie faszerowany masą jajeczną

Jedna z naszych ulubionych galaretek...

Schab w galarecie

Dodane przez: danusia19671

Schab w galarecie

Pyszny schab w galarecie na różne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE