ROLADKI SCHABOWE Z WKŁADKĄ MIELONEGO MIĘSA

  • wyświetlono: 28021 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Nadziewane roladki, na obiad. Podane z tłuczonymi ziemniakami z twarogiem z sosem i surówka z kiszonej kapusty.

Babcia Tereska
  • 120min

Składniki

schab:
-ok. 1 kg. schabu
-przyprawy Gyros
-musztarda
-część brokułu

wkładka mielonego:
-400 g. mięsa mielonego
-1 średnia cebula
-tłuszcz do smażenia cebuli
-natka pietruszki
-1 jajko
-2 ząbki czosnku
-sól, pieprz,tarty

panierka:
-2 jajka
-bułka tarta
-olej do smażenia

ziemniaki:
-ok. 2 l. ziemniaków
-sól
-250 g. serka twarogowego
-1 czubata łyżka gęstej śmietany

surówka:
-kapusta kiszona
-1/2 łyżeczki pieprzu
-1 łyżeczka cukru
-2 łyżki oleju

sos:
-pozostałość po pieczeniu roladek
-1 sos pieczeniowy

Sposób przygotowania przepisu:

ROLADKI SCHABOWE Z WKŁADKĄ MIELONEGO MIĘSA

  • rozbicie kotletów1. Schab obmyć, osuszyć w ręczniku papierowym. Pokroić na plastry. Każdy kotlet wkładać między folię spożywczą, albo woreczek foliowy. Rozbić tłuczkiem.
  • przyprawienie kotletów2. Każdy kotlet oprószyć przyprawą z obu stron.Odstawić na pół godziny.
  • cebulka3. Cebulę, obrać pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ostudzić.
  • przygotowywanie wkładki4. Do mielonego mięsa, dodać jajko, cebulkę, sól, pieprz,przeciśnięty czosnek, albo w proszku. Wymieszać wszystko razem.
  • wkładki z mielonego5. Podzielić na tyle części co mamy kotletów.Formować wałeczki.
  • przygotowywanie roladek6. Każdy kotlet posmarować musztardą..........
    Brokuł obgotować, widelcem rozgnieść, przyprawić i rozsypać po musztardzie............Wałeczki układać na brokułach........
    Każdy kotlet zawijać w roladkę, którą zabezpieczać szpikulcami do rolad, albo wykałaczkami.
  • panierowanie roladek7. Każdą roladkę zanurzać w rozkłóconych jajkach i obtaczać w bułce tartej.
  • Obsmażanie roladek8. Każdą roladkę podsmażyć, obracając. Przekładać na wysmarowaną blaszkę.
  • upieczone roladki9. Zapiec w piekarniku, ok. 30 min. w 175 *.
  • sos10. Roladki przełożyć do innego naczynia. Tutaj wlać ok. 1 szklanki wody,łopatka drewniana wydrapać resztki. Przelać do małego garnka i ugotować sos, zagęszczając gotowym albo mąką prażoną na suchej patelni.(ja z braku czasy wzięłam gotowy).
  • tłuczenie ziemniaków11. Ziemniaki, ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i potłuc z serem i śmietaną.
  • surówka12. Surówkę przyprawić, pieprzem, cukrem i olejem. Wymieszać wszystko.
  • II danie13. Gotowy obiad, II danie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylasurówka z kiszonej kapustyroladki schabowe z musztardą-brokułami- wkładką z mielonego mięsaziemniaki z twarogiem z sosem

Komentarze

Podobne przepisy

image-0pcs186

Dodane przez: dubielek11

Roladki schabowe z farszem z kapusty i mięsa

Robiąc krokiety zrobiłam zdecydowanie...

Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką...

Roladki z mięsa mielonego z serem...

Roladki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Roladki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym

Uwielbiam takie obiady a w szczególności...

Ziołowe schabowe z wkładką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Ziołowe schabowe z wkładką

Ziołowe schabowe są świetną alternatywą...

ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO Z CAMEMBERTEM

Dodane przez: martula85

ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO Z CAMEMBERTEM

Mięso mielone możemy podać na wiele...

roladki z mięsa mielonego

Dodane przez: Barbequ

Roladki z mięsa mielonego i pieczone ziemniaczki

coś innego niż zwykłe mielone......

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE