Schab w galarecie

4.49 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszny schab w galarecie na różne okazję, w sam raz lub święta.
Taki schab można podawać z sosem chrzanowym.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • schab pieczony - 1 kg
    Galareta :
    1/2 l wywaru z warzyw
    żelatyna na 0,5 l wywaru
    Dekoracja :
    marchewka gotowana
    papryka konserwowa
    groszek konserwowy
    kukurydza konserwowa
    natka pietruszki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Schab w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, osączyć.
    Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
  • 3. Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.
  • 4. Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na półmisku, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować