Roladki schabowe z pieczarkami

4.4 (193 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Mój mąż je uwielbia często je robię na różne uroczystości i nie tylko.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości ,
    50 dag pieczarek
    1 duża cebula,
    4 łyżki oleju,
    sól, pieprz,
    łyżka mąki,
    10 plasterków sera żółtego,
    olej do smażenia,
    3 jajka,
    łyżeczka przyprawy do kurczaka,
    bułka tarta,
    mąka do obtoczenia.
Wystaw ocenę:

4.4 (193 ocen)

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 5 łyżkami wody. Schab kroimy na plasterki, rozbijamy na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem. W środek każdego kotleta wykładamy po łyżce pieczarek, przykrywamy plastrem sera i zwijamy jak krokiety. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawę do kurczaka i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony na rumiano. Następnie podsmażone roladki przekładamy do blachy z piekarnika, wlewamy po 5 łyżek oleju i wody i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.W czasie pieczenia roladki podlewamy z wierzchu tłuszczem aby były soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować