Sałatka z ravioli, tuńczykiem i brokułem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka, tania i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa z tuńczykiem, wyrazistym porem, chrupiącym brokułem, kukurydzą i serową nutą sprawdzi się nie tylko na imprezowym stole, ale również w roli drugiego śniadania do pracy lub szkoły.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g brokuł
    250g ravioli z serem
    1 por
    1 puszka kukurydzy
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w oliwie
    180g żółtego sera
    4-5 łyżek majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ravioli, tuńczykiem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z ravioli, tuńczykiem i brokułem 1. Brokuł ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
  • Sałatka z ravioli, tuńczykiem i brokułem 2. Ravioli z serem ugotować do miękkości w lekko osolonym wrzątku.
  • Sałatka z ravioli, tuńczykiem i brokułem 3. Por pokroić w piórka.
  • 4. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy.
  • 5. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 6. Składniki sałatki ułożyć warstwowo:
    żółty ser, majonez, brokuł, 1/2 kukurydzy, ravioli z serem, sól, pieprz, majonez, por, 1/2 kukurydzy, tuńczyk, sól, pieprz, majonez i udekorować na wierzchu ravioli i porem.
  • 7. Sałatkę również można przełożyć do dużej miski, wymieszać, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Sałatka z brokułem

To może cię zainteresować