Sałatka z kaszy i tofu

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka, pożywna i bez mięsa :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ugotowanej kaszy gryczanej
    1/2 kostki wędzonego tofu, ok. 80 g
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 małej cukinii
    1/2 cebuli
    kilka różyczek brokuła
    sól, pieprz
    sos sojowy, u mnie grzybowy
    sos:
    1 łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki miodu
    1 łyżka musztardy
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka octu owocowego
    sól, pieorz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka z kaszy i tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować. Pozostałe warzywa i tofu pokroić w plastry i rozłożyć na patelni grillowej. Posypać solą i pieprzem. Podsmażyć z obu stron, a na koniec skropić sosem sojowym. Zdjąć z patelni i pokroić w kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do kaszy dodać brokuła, grillowane warzywa i tofu, polać sosem i dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Kasza gryczana Papryka Tofu

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować