Sałatka z wędzonym tofu

4.48 (176 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Tofu to ser produkowany z soi, który doskonale wpływa na kości, nie zawiera cholesterolu, a ponadto jest odpowiedni dla wegan i osób z nietolerancją laktozy. Tofu ma szerokie zastosowanie w kuchni zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Gdy używam ten serek w kuchni do dań słonych to preferuje jego wędzoną wersje, jest naprawdę pyszny! Koniecznie spróbujcie tej sałatki :-)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • sałata kolorowa pół główki,

    pomidorki koktajlowe 15 dag,

    cebula pół szt,

    awokado pół szt,

    papryka żółta pół szt,

    tofu wędzone 200 g,

    oliwa z oliwek 3 łyżki,

    sok z limonki do skropienia sałatki,

    sól i pieprz,
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wędzonym tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę obieramy i kroimy w piórka, awokado kroimy na półplasterki, a paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa łączymy razem, na wierzchu sałatki układamy pokrojone w kostkę tofu. Sałatkę skrapiamy sokiem z limonki i polewamy oliwą. Przed podaniem sałatkę posypujemy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tofu Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować