Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów śledzia (marynowany)
    1 duża cebula
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    70-80 g pieczarek (malutkich)
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórko i smażymy na 2 łyżkach oleju razem z pieczarkami w całości kilka minut po czym dodajemy koncentrat i keczup , doprawiamy do smaku solą i pieprzem ewent szczypta cukru i na koniec po przestudzeniu dodajemy natkę pietruszki. Pokrojone śledzie układamy na dnie naczynia i przykrywamy kołderką z cebulki i pieczarek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować