Sałatka śledziowa z pieczarkami

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi idealna na różne okazje jak również na święta czy spotkania rodzinne.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 płatów śledziowych w oleju
    6-8 pieczarek konserwowych
    2 cebule czerwone
    1 jabłko
    3-4 ogórki kiszone
    Pęczek koperku

    Sos
    Sok z połowy cytryny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżka miodu
    Pieprz

    Dodatkowo
    Szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie, cebulę, pieczarki, ogórki, jabłko pokroić w kostkę. Koperek posiekać drobno.
    Wszystkie składniki wymieszać, dodać połowę koperku.
    Oliwę, sok, musztardę, miód wymieszać, dodać pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z sosem.
    Sałatkę podawać w salaterkach lub słoiczkach dekoracyjnych posypaną koperkiem. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.
    Słoiczki udekorować szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować