Ryżowe słoneczka mango

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Trochę słońca w jesienną pogodę przesyłam wam w postaci tych oto słoneczek ryżowych. Mango curd jest niebiańskie. Jak będzie tak wyjadać jak ja to obawiam się że nie wystarczy wam do ciasteczek. Do tego pyszny i prosty krem czekoladowy i granat.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafle ryżowe w czekoladzie deserowej
    1/2 mango
    1/2 granatu

    krem czekoladowy:
    125 ml śmietany kremówki 30 %
    50 g czekolady deserowej

    mango curd:
    1 mango
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    40 ml soku pomarańczowego
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 jajko
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Ryżowe słoneczka mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę przelewam do garnka zagotowuję. Zdejmuje z palnika dodaję połamaną czekoladę i zostawiam aż się rozpuści sama. Potem przecieram przez sito masę żeby czekolada ładnie się rozpuściła jeszcze. Wstawiam do lodówki na noc.

    Mango curd:

    Obrane mango miksuję blenderem. Przekładam do garnka, dodaję sok z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną i lekko podgrzewam. Jajko ubijam z cukrem. Dolewam do masy mango, dodaję masło, mieszam i na wolnym ogniu podgrzewam. Cały czas mieszam, masa jak zacznie się gotować to będzie gęstnieć. Cały czas mieszamy. Jak zgęstnieje zdejmuję z ognia, studzę i wstawiam do lodówki.
    Wafelki dekoruje mango curd, kremem czekoladowym. Z połowy mango wycinam kulki i dekoruję ciacha.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Granat Mango Ryż Wafle Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować