Moje dzieci je uwielbiają, a dodatkowo szybko się je robi i są bardzo smaczne.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
woreczek ryżu ( 100 g)
łyżka mąki pszennej
łyżka bułki tartej+ do obtoczenia
sól i pieprz
5 dag sera żółtego
jajko,
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
olej do smażenia
1.Ryż ugotować do miękkości i ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajko roztrzepać widelcem i wymieszać z przyprawą do kurczaka. Do ryżu dodać ser żółty, łyżkę bułki tartej oraz mąki. Całość doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi rękoma formować małe kulki, następnie obtoczyć je w jajku i w bułce tartej. Kulki upiec na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabiorą złotego koloru
Komentarze