Kulki ryżowe

4.44 (176 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moje dzieci je uwielbiają, a dodatkowo szybko się je robi i są bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woreczek ryżu ( 100 g)
    łyżka mąki pszennej
    łyżka bułki tartej+ do obtoczenia
    sól i pieprz
    5 dag sera żółtego
    jajko,
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kulki

Kulki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować do miękkości i ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajko roztrzepać widelcem i wymieszać z przyprawą do kurczaka. Do ryżu dodać ser żółty, łyżkę bułki tartej oraz mąki. Całość doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi rękoma formować małe kulki, następnie obtoczyć je w jajku i w bułce tartej. Kulki upiec na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabiorą złotego koloru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować