Rurki z kremem waniliowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem waniliowym.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    masło 10 dag.
    mleko
    krem waniliowy
    jajko 1 szt.
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rurki

Rurki z kremem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rurki z kremem 1. Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Rurki z kremem waniliowym. 2. Pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek.
  • Rurki z kremem waniliowym. 3. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy.
  • Rurki z kremem waniliowym. 4. Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
  • Rurki z kremem waniliowym. 5. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.
  • Rurki z kremem waniliowym. 6. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować