Rurki francuskie z kremem waniliowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rurki nadziewane aksamitnym kremem waniliowym.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    500ml mleka
    2 budynie waniliowe
    3 łyżki cukru
    100 g masła ( w temperaturze pokojowej)
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Rurki

Rurki francuskie z kremem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa budyniowa: szklankę mleka zagotowujemy z cukrem a w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy partiami zimny budyń i ucieramy do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski wzdłuż dłuższego boku i każdy pasek nawijamy na foremkę do pieczenia rurek. Rurki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 C . Krem waniliowy przekładamy do rękawa cukierniczego i wciskamy krem do ostudzonych rurek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Masa budyniowa Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować