Rureczki z kremem z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rureczki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 30% i serka mascarpone.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    serek mascarpone 250 g
    śmietanka 30% 250 ml
    cukier puder 2 łyżki
    cukier waniliowy 1 opak.
    jajko 1 szt. do posmarowania
    kolorowa posypka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Rurki

Rureczki z kremem z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rureczki z kremem z mascarpone. 1. Wykonanie rureczek:

    Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką.
  • 2. Krem:

    Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Serek Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować